Daguitstap Postel & omgeving

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • woensdag 22 april 2015 07u30 - 21u00
Kloosterhof Sint-Pieters-Rode - KERKPLEIN 1, 3220 SINT-PIETERS-RODE
Jaarlijkse daguitstap van Landelijke Gilde Sint-Pieters-Rode, deze keer naar Postel en omgeving, met o.m. een bezoek aan een akkerbouw- en een melkveebedrijf.

Met deze daguitstap gaan we de boer op!
 

We vertrekken om 7.30 uur aan onze eerste halte op het Rot en rijden dan via de kerk en den Dries richting Postel, waar we bij De Kaasboerin verwelkomd worden met koffie en gebak. 


Van daaruit rijden we naar een akkerbouwbedrijf, gespecialiseerd in groenten, aardappelen en graszoden. Met die laatste worden o.m. heel wat bekende voetbalvelden aangelegd. We zien ook hoe groenten en aardappelen ter plaatse verwerkt worden. 

 

Tegen de middag keren we terug naar De Kaasboerin, voor een stevige boterham met beleg, genoeg om er weer tegen te kunnen voor het namiddagprogramma. 

 

Dan krijgen we een uitgebreide rondleiding op een melkveehoeve. We nemen o.m. een kijkje in de koeienstal, de machinekamer en bij de melkrobot. ’t Kan nooit kwaad om eens op een ander te gaan kijken, al was het maar om te zien … dat het bij ons nog zo slecht niet is! 

 

We ronden de dag af, opnieuw bij De Kaasboerin, met een warm avondmaal (tomatenroomsoep, varkensgebraad en … een triootje). 

           

De prijs voor deze dagreis bedraagt: 40,00 € voor leden van Landelijke Gilde Sint-Pieters-Rode en 45,00 € voor niet-leden. In dit bedrag zitten: de busreis, de bezoeken, de koffie ’s morgens, het middag- en avondeten. Dranken bij het eten zijn dus niet inbegrepen. 

 

Inschrijven voor deze uitstap kan tot ten laatste 10 april, bij één van de bestuursleden van de gilde of via paul.greveraars@telenet.be. 

 

Opgepast: uw inschrijving is pas definitief na betaling van de deelnameprijs. Dat kan op rekening BE65 7343 9107 3996 van Landelijke Gilde Sint-Pieters-Rode, met vermelding: ‘daguitstap & aantal deelnemers’. 

Praktisch

Vertrek
07.30 uur
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Sint-Pieters-Rode
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

Lid worden van de Landelijke Gilde Sint-Pieters-Rode is niet moeilijk: dat is gemakkelijk.
Kom gewoon naar één van de activiteiten of spreek één van de bestuursleden aan, als je ze tegen komt.
Als nieuw lid betaal je het eerste jaar de halve prijs (op dit moment: 16,00 euro); de andere jaren betaal je dus 32,00 euro. Er zijn aangepaste tarieven voor land- en tuinbouwers, al of niet in bijberoep.

Vragen? Contacteer organisator

016 622 642